Vilken dag!

Erbjuden ny tränar possition i ny klubb

Ja när man startade datorn i morse 10.15 så låg de ett mail och väntade. De var från Markaryd/Strömsnäs tränare Anders Bernadsson. Om att bli tränare för deras herr seniorer i div5. Väldigt smikrande att få denna förfrågan. Vi har haft en mail kontakt hela dagen. Men nu har jag tagit mitt beslut. Jag kommer inte att ta denna syslan rätt om de käns lockande. Känner att jag behöver en liten brejk från ledar sysslan ladda huvudet med ytterliggare kunskap och tänk innan jag ger mig in på ett nytt uppdrag.


Spelar för KF Ljungby

Under kvällen var jag och tränade min andra träning med div5 laget KF Ljungby. Kan bara säga fy fan vad roligt de var!!!! Och med tanke på detta har jag valt att skriva på för KF och spela året ut. Men kommer fortfarande ha någon roll i Ljungby IB!!!!!!     Ni kanske undrar varför inte i Ljungby IB`s herr lag. Och svaret är ganska enkelt. De finns inga möjligheter att få match träning, med tanke på att Ljungby har bara ett A-lag och ett Juniorlag. Tyvärr har man ju inte åldern inne för att få spela junior bandy & i A truppen kommer jag inte ta en plats med tanke på att jag varit ifrån bandyn i 1 år. Så KF Ljungby blir de perfecta allternativet för mig. Så dax att damma av hjälm och susp för nu J-V-A- ska här liras innebandy !!!!!!


Tack Ladies!

Vill skänka ett stort tack till två tjejer som har varit overderlig hjälp i årets arbete. Både med statestik och i diskussitioner . Skönt att ha er att kunna diskuterat allt som har behövte diskuterats. Possitiva glada tjejer med mycket goda ideer. Tack för hjälpen och stödet.

          
Sandra Strålman            Anna Karlsson


Den första senior tiden över!

Efter matchen i lördags meddelade tränaren för damlaget, Anders Jönsson, att han väljer att säga upp sig. Att han gör det beror på att han känner att han inte längre har spelarnas förtroende. Styrelsen beklagar detta då Anders har fullt förtroende från vår sida.
Anders kommer att stanna kvar i föreningen med andra arbetsuppgifter.


Vad händer nu?

Som styrelsen skrev så kommer de finnas någon uppgift till mig i klubben men vad eller hur mycket har vi inte diskuterat ännu. De jag ska göra de närmaste veckorna är väl att träna några träningar till med KF Ljungby. Hadde grymt roligt i torsdags(tack killar). Sen ska jag fortsätta att jobba på min Playbook spelide fylla på min kunskapsbank me termologi, fysträning, analys, mm. mm. mm. Vara så väl förberedd till Block 3 som väntar på mig till våren. Tänker fortsätta att lägga den tiden jag har gjort under hela min tid som senior ledare att utveckla detta.

Bara för detta året tog slut på ett hastigt och lustigt sätt kommer jag inte vika nermig de gäller att bita i de suraäpplet och ta nya tag lära sig av sina misstag. Och de hoppas jag att  ALLA  gör. Önskar Ljungby IB´s Damer all lyckatill i framtiden och tackar för de otroligt lärorika året jag har haft möjligheten att jobba tillsammans med er.

Toppmöte i Div2 Damer!

Imorgon kommer de att smälla hårt i Värnamo sporthall! Dåkommer cl på besök. Tyvärr kommer jag inte att vara på plats. Men man måste sköta om huset och trädgården någon gång ibland. Hoppas att ni får mycket nöje ni som ska titta. Lev väl och titta gärna in till Ljungby imorgon för att se Ljungby IB  V.S Pixbo



Inför matchen!

OMG 1
Värnamo IK - IBK Vöikers 10-3
CL98IC- Rottne IF 12-2


OMG 2

Jönköping - Värnamo 5-3
IBK Vöikers - CL98CI 2-5


Värnamo IK  3:a i serien med 3poäng målskilnaden +5. En´mycker bra och underhållande match senas emot JIK. De käns som att de är något som ligger och lurrar i Vik laget och de kommer inte dröjja länge innan vildjuret kommer att släppas löst.



CL98ic etta i serien med 2 raka vinster 6poäng och en fin målskilnads siffra. +13. ett lag tyvärr inte har fått se spela under året ännu men vet att de är dett fysiskt lag, bra tekniskt.


Mina tankar om matche är att de kommer att bli ett rejäl ställnings krig inni den första. CL kommer som vanligt ha brolem emd golvet i sporthallen men de kommer vaar en hårt jämn match men tror att Värnamo kommer att dra till sig full pott från mötet. mitt tipps är värnamo gör sitt 4-3mål 17-18 min CL tar timout plockar målvakten skapar några halv schanser och att Vik tjejerna avslutar matchen med att slå in 5-3 bollen i öppen kasse.


Topp3 Cl98IC
#21 Jessics Stigsson    4+2=6p
#19 Camilla Lindström  2+3=5p
#17 Jessica Fivelstedt   4+0=4p
 

Topp3 Värnamo IK
# 8 Evelina Eng                  8+0=8p ja vad ska man säga 8mål i första matchen för förra årets poäng drottning i dvi2!
# 2 Johanna Ljundqvist    2+1=3
#10 Petra Gustafsson      1+2=3
#12 Fanny Holmberg        0+3=3



En stor viktig match för båda lag står inför dörren. Fördomma tillsammans med Jik kommer att slåss om den gyllende platsen till dvi1. Så ska göra allt för att inte missa denna intresanta matchen. ha en trevlig helg MVH/ Jösse innebadyliv.blogg.se


Match Dax! Div1 Södra LIB V.S Pixbo

Omg 3 Ljungby IB V.S Pixbo

Jösses tankar
Ett ungt hårdspelande lag vi fick stryck av ner i Båstad. Men Pixbo kommer till Ljungby ovetnde om vad vi kan prestera med 3 fulla femmor. De är inget dåligt lag. Har hört att de är några stycken som brukar vara med på deras elitserielags träningar. Men enligt mig så kan ingen stoppa oss i denna matchen. Taggade till 1000% effter en match förra helgen mot Stanstad där vi var de bättre laget och inte fick med poäng hem. För på söndag är de dags att spräcka nollan i tabellen.Fullständig fokus på uppgifften med ett snabbt aggresivt spel. Likte de 7 första minuterna i andra perioden som vi spelade i sönsdags. Vi kommer att vara en svår nöt att knäcka på våran hemma arena. Vilken vi hoppas vara välfylld, över 250st för att hamna i topp i publikligan. Nu vädjar jag till er som är på plats. Fukta strupen och skrik heja på laget och använd händerna. Alltid lättare att ha med en sjätte spelaren på läktaren som puschar på matchen igenom. För er som har frågor kring dam laget tar jag emot de på min mail. Skriv ditt fulla namn och frågan så ska jag svara så fort jag kan. Ett stort tack till er som kommer och stöttar Damlaget under matcherna. Upp Till KAMP!!!! /Jösse
[email protected]

Pixbo svarar

1. Vad har laget för mål i år?
Vi är nykomlingar, så det är nytt kontrakt som gäller.

2. Hur har eran sommar träning settut?
Egen träning under sommaren, och sedan gemensam från 1/8

3. Vilka lag kommer att slås om plats 1&2?
Olofström och IBF Göteborg

4. Vad vet du om Ljungby IB?
Att de som oss är nykomlingar i Div.



Truppen i Ljungby kommer på Lördag

Målvakt: Mia, Laura

Back: Hanna, Moa, SaraB, IdaJ, Lovisa, Matilda

Anfall: Linda, Linnie, AnnaB, Becka, Azra, Emma, Angelika, Amanda, AnnaJ, Lisanne




Omg 3

08-10-17 20.00 Färjestadens IBK - Ingelstad/Växjö 08 IBF 5-3
08-10-18 14.30 IBF Göteborg - FBC Göteborg
08-10-18 16.30 Surte IS IBK - IK Stanstad Ale
08-10-18 13.15 IK Södra Dal - Olofströms IBK
08-10-19 13.30 Ljungby IBK - Pixbo Wallenstam IBF

Grym match men utan poäng.

6-3 (3-1, 1-0, 2-2)
skott: 31-20 (12-7, 6-4, 13-9)

Då var den dndra matchen spelad i årets div 1 södra. Förlust igen men ett rejält fall frammåt. Tycker att vi var de bättre laget om man ser på hella matchen och vi skulle haft med oss ett par pinnar hem. Men vi börjar lite trevande i inledningen men tycker att vi blir bättre & bättre ju längre matchen går. Emma Mogensen satte de historiska första målet i 17min i första perioden. som vi förlorade med 3-1. Andra då? Vi pratade igenom att höja tempot rejält i pausen och korta ner bytena och fram till 6.49 då Stanstads mål kom i andra var de rejält bra. Sen fick vi en liten svaka där vi blev lite för passiva. Men hämtade oss snabbt. En beriod där vi skulle satt en 3-4 bolla i målet enlugt mig. Men lite inefektiva i avsluts ögonblicket. Inför 3 perioden gick vi ner på 2 kedjor och höjde tempot yterligare. Stanstad var trötta effter att blivet pressade under period 2. SÅ sista perioden var vi mycket bra. Vi väljer att plocka målvakten för att få in ytterligare mål frammåt i den 17min men lyckas inte utan Stanstad får rulla in den i öppen kasse. 6-2. Islutet gjorde hemmalagets nr 21 en otroligt ful tackling på Angelika som en rejäl armbåge i huvudet och gick ner för räkning. Men då fick vi entligen utdelning i vårat PP som idag fungerade otroligt bra. De faststälde slutressultatet till 6-3

  

  

  

Starx dax!

Nu är vi ner på de skånska vidderna. Bara en liten bit kvar i bussen innan staffanstorp invaderas av Ljungby IB´s damer. Fulltupp ibussen med att prata igenom dagens match kedjorna förbereder de taktiska. De kommer vara ett hungrigt lag som entrar hallen mot IK Stansdad kl 13.00. Upp till kamp!
   

Borta premier

Omg 2 IK Stanstad V.S Ljungby IB


Jösses tankar


Vad är de som händer effter en 0-10 förlust i premieren hemma mot OIBK. Vi tar med oss de vi fick veta om hur tempo och fysiskaspel som ett topp lag som Oibk har. Vi har 2 kedjor som funkade enormt bra i försvaret. Men framförallt att ingen ge sig utan försöker helatiden. Alltid lätt att hitta neggativa saker men de gäller att ta fram de som var bra att jobba frammåt med en possitiv instälning. För hur illa de än kanv verka ibland så finns de en morgondag som är full av möjligheter. Nu på söndag styr vi spelar bussen söderöver. Mötet mot den 2:a nygomlingen i div1 som borta slog Pixbo i premieren. Tjejerna är redan nu mentalt omstälda och laddar förfullt inför komande match. Ty de kommer att vara en viktig ingridiens i årets serie spel att kunna ladda om mentalt. Fullfart på de träningarna som varit och en skön målmedvetenhet.




Truppen i Ljungby
Målvakt: Mia, Laura

Back: Hanna, Ida, Sara, Lina, Lovisa, Moa, Matilda

Anfall: Azra, AnnaJ, Angelika, Emma, Amanda, Lisanne, Anna B, Linda, Becka & Linnie

JIK Vassast i tidigt topp möte!

Inför årets div2 start har jag 3 lag jag tror kommer att tampas om slutsegern och om div 1 platsen. CL, JIK & VIK. Redan i omg2  blev de match emellan 2 av dessa och Jag var på plats.


JIK V.S VIK  5-3 (3-1, 0-1, 2-1)

Skott: 24-13 (11-5, 6-5, 7-3)


På förhand en  mycket intresant match. Med 2 lag som man tippat som topplag, Och man blev inte besviken en bra & underhållande match. Jik rivstartade med ett högt tempo och 3.31 in i första bevitnade ett passivt Vik 2-0 målet. De tände till bortalaget för stunden och dom reducerade snabbt 3.43 låg bollen i andra målet och de betydde 2-1. Jik gör sitt 3-1 mål 10.03. JIK var klart de bättre laget de första 20 med fart fantasi och en hel del läckerheter. Vik försökte men offtast var de en spelare med bollen och ingen att spela bollen till. Och de betyder ju att JIK plockade bort alla allternativ för borta tjejerna med berröm.

i andra är de VIK som gör en rivstart 3-2 1.01 in. Sen tycker jag de blir ett ställningskrig restan av perioden där man byter chanser med varandra. Men ensak som gör mig förvånad i denna perioden var att de var så få skott på mål. Båda lagen hadde många möjligheter att öka på målen. Men offtast var de decimeten utanför stolpen skotten satt.

Effter andra pausen var JIK´s mannskap rejält uppiggade och de snabba liret var till bax. Skulle vara roligt att höra vad James JIK ledaren sa i pausen. Men de hjälpte. Fast VIK var med på de mesta och i 11:e minuten var de ett frislag som likt deras första mål slinker in alldeles för lätt under JIK målvaktens ben. 3-3 och i detta läget hadde bortalaget krigat till sig 1 pinne i årets första match. Men JIK hängde inte med sina huvuden och trampade igång direkt satte en enorm press på Vik, de gav ressultat 13.38 återtar man ledningen. 4-3. Och 17.38 får fröken Hjort in bollen i krysset effter en rejä uppvisning. De var andra gången hon lurade ut Viks försvar och målvakt ut på läktaren för att äta korv. 5-3 som blev slut ressultatet. En riktigt underhållande match med 2 bra lag men JIK vinner rättvist idag men VIK kommer att vara ett lag att räkna med i toppstriden.

   
 


Planens GIGANT!
Charlotta Hjort #99. 2 briljanta solo pyttsar ikvällens match. En ung tjej som jag hoppas att få se mycket av i framtiden. Vad kan man säga hon har en vilja på plan som man får gåshud av. Bra på allt men ödmjuk och verkar vilja utveckla sig helatiden. En av dom absolut bästa spelarna (enligt mig) i årets div2. En spelare som alla lag skulle vara glada för att ha i sin trupp.

Charlotta Hjort #99

Älhmult gav Alvesta respass i DM

Dsm DM OMG1

Älmhult IBK V.S Alvesta IBK   9-4  (5-2, 3-1, 1-1)

Skott 29-11  (11-4, 9-3, 9-4)



Ett lite små segt Älmhult tog hem segern ganska enkelt. Många av hemma lagets spelare var de den 3 matchen på 4 dagar. Så inte konstigt om de såg lite segt ut ju längre matchen gick. De 2 lagen spelar i samma div3 serie men Alvesta stälde inte upp med deras seniortrupp. De var ett väldigt ungt lag som försökte och försökte emot Äibk. ettpar redigt snygga mål  gjorde Alvesta välplaserade i Äibks vänstra krylle! Men Äibk då? Jo dom spelade stundtals väldigt underhållande och hadde en stor vilja att forsera in bollen i kassen.  Många fina avslut och några mindre snygga men dom letar sig in. De är ju de som är tanken med att ta avslut i alla lägen. Och de gör Älmhult bra. Vinner välförtjänt!
  




En GIGANT på plan!

#14 Julia Johannesson. Ja vad kan mans säga...... En helt underbar kämpe som gör allt och ger allt i varenda byte. Både på sin backplats & över helaplanen. Bra rörlighet vågar sticka med upp i anfallen, kommer lätt till avslut och plaserar sig mycket bra för att hjälpa sina lagkamrater. Snabbhet & bra närkampsspel. En spelare som jag tror ÄIBK kommer ha mycket nytta av under året! De är inte så offta man får se detta med Julia gör de varje byte! Fullfart hela bytet, springer helavägen till sargen för att byta innan hon vilar. Å DE EEEEE GÖTTTTT!

Julia Johannesson





Lyckatill i kommande prövningar ÄIBK / Jösse over and out


JIK Borta slog Haif i Div2 premieren!

Hovshaga AIF - JIK      7-9   (2-3, 3-3, 2-3)
skott: 22-25   (9-12, 7-9, 6-4)


Så dagens andra innebandy match för mig var i Hovshagahallen i Växjö. Div2 premieren. Jik som tog sig dit förra året fick ett varmnt välkomnande eller vad sägs om 1-0 redan effter 15sek. Men glädjen i Haif båset varade inte länge. Matchen stod och vägde i inledningen. Men om man tittar över hela var de JIK som var de bättre laget alla kategorierna. Fantasi snabbhet och fysik är vad de här laget står för och de gör de mycket bra. Kommer att vara ett av topp lagen i årets div2. En stor bredd på truppen. Hoshaga då? ja de var blekt och ganska förvirrat stundtals eller vad sägs om 6min pp utan några större farligheter mot JIK målet. Men i bland bländade dom till och hadde några redigt fina anfall som gav dom lite mål.   Jag ljög lite innan när jag sa att JIK var bäst på alla positioner..... En där dom ligger effter på millångt avstånd är MÅLVAKTEN! Olivia Norbe -93:a agerar med stor pondus mellan stolparna i hemmalaget. En av smålands absolut bästa målvakter. Bra grundlägande kunskap och bra fysik. Annars tror/ hoppas jag att  Hoshaga kommer att höja sig några snäpp till inför nästa match.

  

 

F-94 Storseger i Premieren!

Ljungby IB - Calskrona     10 - 0  (2-0, 5-0, 3,0)

Skott:      28-4   (9-0, 9-3, 10-1)


Spel emot ett mål ja de är nog de minsta man kan säga. De unga tjejerna skötte sig bra under hela matchen och visade upp sig med bravur!!! Ett mycket tekniskt spelskickligt lag som spelar bollen fram snabbt till mål mål och tar avslut. De finns fortfarande mycket att jobba på För Martin Carlsson och hans kolegor. Men de var en under bar serie start och tror att dom kommer med den goda inställningen och vinnarskallen att ta sig långt i årets serie. Alla sliter oerhört mycket för att hjälpa varandra och visar varför dom spelar! Alla har roligt :-D

Här kommer de spelare som gjårde lite mål!

(mål, ass, utv)

Clara Svensson 2+1
Emilia Nilsson 2+1
Helena Gustavsson 1+1
Alma Rosenlind 1+1
Enna Möllgård 1+1
Moa Berntsson 1+1
Evelina Johansson 1+0
Lovisa Thyr 1+1 5min
Maria Eliasson 0+0 2 min

Här kommer lite bilder från deras första match!

  

  
  

Jösse /Over and out


Match DAX!!!!

Premier Ljungby IB V.S Olofströms IBK

Jösses tankar

På söndag smäller de i Sunnerbohallen. Första DIV1 matchen genom tiderna för damer i Ljungby. Motståndare är ett rutinerat Olofström. Som gjorde sin första DIV1 säsong förra året. De var ett av topplagen då och missade kvalplatsen till elitserien med endast 1 poäng. Med en poäng maskin. Eller vad sägs om NR11 Louise Wickströms 60 poämg under 18 matcher. Ett rutinerat Olofström ställs emot nykomlingarna. Ska bli en mycket intresant upplevelse. De jag som ledare förväntar mig är att tjejerna kommer att ge allt i 60min visa att vi inte kommer att bli någon slagpåse i årets serie. Full fart på läktare & plan. Hjärtligt välkommna till match!



Oibk`s tränare Artur Malczewski ger svar på tal

1. Vad har laget för mål i år?
Att prestera så bra innebandy som möjligt o att utvecklas som lag ännu mer.


2. Hur har eran sommar träning settut?
Det har vart lite hackigt, många kombinera innebandy med fotboll o det gör att allt hamnar lite efter..
Men det har sett bra ut på tränings matcherna..


3. Vilka lag kommer att slås om plats 1&2?
Uhh..Tror att serien kommer bli ännu tuffare än i fjor. Många starka kandidater.
Södra dal , FBC Göteborg, Surte och Olofström


4. Vad vet du om Ljungby IB?
Att det är ett lag som kommer att försöka förstöra spelande lag genom att springa o spela tuff..
Man ska aldrig underskatta Ljungby.


Truppen i Ljungby

MålvaktMaria Malm, Laura Konyar

BackHanna Hemström, Ida Johansson, Moa Ahlberg, Josefin Bengtsson, Sara Bergenholtz, Matilda Malm

AnfallLinnie Ahlberg, Linda Moberg, Rebecka Johansson, Anna Bengtsson, Azra Zilkic, Emma Mogensen, Angelika Persson, Amanda Nordh, Anna Jirestål, Lisanne Thyr

RSS 2.0