Derby!!!!! Ljungby IB V.s Värnamo IK

Ljungby V.s Värnamo
Förra året var de en rejäl derby batalj mellan de 2 lagen. Där Ljungby drog de längsta strået och tog hem div 1 platsen. Ska bli härligt att få ta sig ann de unga och mycket spelskickliga Värnamo igen. Dom har fått lite nya ansikten i truppen och spetsat till laget ytterliggare. Min perssonliga åsikt att dom kommer att ligga i toppen i år i 2:an igen och ta steget upp. Men de är ju mycket att spela fö. Vi får en bra tränings match här i Ljungby inför våran stora prövning i år! Derby är alltid roligt! Vi hoppas att de kommer mera sånna matcher framöver. Upp till kamp!

Husqvarna - Ljungby

Husqvarna - Ljungby 8-1 (1-1, 6-1, 1-1)

Första såg redigr bra ut ifrån Ljungbys sida sett de var inte mycket man kunde anmärka på. I Andra börjar vi gå bort oss ganska rejält och de tog Husqvarna givetvis till vara på siffrona tallar inte alls om vad som hände sett under hela matchen. Sista rycker vi upp oss och gör de lite bättre igen. Men de finns mycket som behöve gnuggas innan serien drar igång. Tempot var inte de allra högsta. Sen ser man ganska tydligt att dom som inte varit med på sommar träningen inte är riktigt vänn med boll och klubba och de nya tänket. men de kommer! Lissane Thyr stod för de 3 målen. Vi tappar en del skärpa i de avgörande momenten som sista passet eller avslutet.

Vi körde med 2 femor när Husqvarna gick runt på 3. Tyvärr så hade inte Husqvarna någon av sina målvakter tillgängliga i matchen så deras materialare fick hoppa in mellan stolparna. Tjejerna gjorde en bra innsats att testa honom som vaktat kassen Husqvarnas herrlag.


Men vi tar med oss de possitiva och bygger vidare på de momenten som inte funkat.
Mot nya träningar i veckan och match emot förra årets seriekonkurenter Värnamo.
Alltså derby i Sunnerbohallen Söndag! Match start kl 15.00 Välkomna

Läger Söndag

Läger söndag!

Så då var de hela över. Vilken härlig helg de har varit! Samtliga har gjort en heljuten innsats! PÅ och utanför plan. Söndagen var de uppstigning 07.30 med en promenad. Frukost och laddning inför matcherna. Ulaget var först ut. Vinst med 6-0 mot Hjärnarp. En bra välspelad match där de unga gardet fick visaupp sina nya kunskaper. De gjorde dom klockrent. Effter de var de dags för alaget!(lite snabbt om matchen mera kommer senare under refferat) En tät tuff match mot ett spelskickligt hungrigt lag från Hjärnarp. Första kommer vi inte upp i en normalstandard och spelar hyffsat med små inslag av saker som var redigt bra. Sen resten av matchen kommer vi inn mer och mer i spelet och gör över de hela en mycket bra match. Finns fortfarande mycket att bygga på. Publiken fick se lite ny ansikten i Ljungby laget. Dom gjorde inte alls bort sig de unga 93:orna en som tog tillvara på tillfället som gavs och pressenterade sig var Ida Johansson som sköt in bollen från en heltr makalös genombrytning av Angelika Persson!
Vi säger grattis till Idas första damlags mål!


Possitivt att vi vet att vi har en trygghet med ducktiga spelare att fylla på med underifrån. Bra för frammtiden!


Tack alla medverkande som hjälpt till! Arne, Pelle, Pia-Mari, Janne, Åsa, Tobbe!
Ni gör våran helg härlig!

Välkomna tillbax fast somm ass tränare Anna Karlsson & Sandra Strålman!
Mot nya mål Husqvara på Lördag!


Läger Lördag!

Här kommer de lite om vad som hände under Lödag på träningslägret! Uppstigning tidigt med en lång promenad innan frukost. Sen var de teori som gällde. Mental träning! Vi körde 2 rejäla pass på plan under dagen och de funkade fint. Samtliga ung som yngre har skött sig exemplariskt under helgen och de har varit grymt roligt!! Lördag kväll var de Beatch tunering och grillning med Hjärnarp oxå kör läger i Ljungby. Just nu på söndag morgonen har vi varit ute och vandrfat igen och fått lite frukost i magen. Nu är de taggning och ihop plockning av våra saker innan matcherna ska spelas. U laget börjar 10.30 Alaget 13.00. Upp till kamp FORSA Ljungby!

Träningläger Fredag

Så ja effter en bra genomförd träning under fredags kvällen. Blev de lite mat och en bra film för tjejerna. Vi gnuggar ihop oss inför vår stora uppgift vi har framför oss! Väckning 07.00 Lördag morgon. Rejäl promenad uppföljt av frukost och Mental träning. 2 pass på plan kommer genomföras under dagen 1 hårt med mycket tämpo & ett med lite mera finlir. Kvällsaktivitet blir Beatch tunering i vollyboll med Hjärnarps tjejerna som oxå har tränings läger i Ljungby. Under Söndagen blire de 2 matcher i Sunnerbohallen.

None
DU V.S Hjärnarp B  10.30

DS V.S Hjärnap A  13.00



Info om dagen kommer senare under lördag kvällen! Förhoppningsvis med lite bilder!

/// Jösse


Båstad outdoor open!

Hej på er nu kommer de lite om våran härliga helg i Båstad!

Rödovre (DK) V.s Ljungby IB 2-5

Ja första matchen var de inget snack om vem som tog komandot från start! Danskorna kom med bara 5 utespelare och en målvakt! Vi pressade på från start och de gav ressultat. Eller vad sägs om ett äkta hatrick från Anna " Danskdödaren" Jirestål. De är inte offta man ser sådant. Mtchen var krävande fysiskt pga värmen på centercorten. 35 grader och ingen vind. in för andra så sa vi vi skulle backa hem och öva på vårat ny tänkande i försvaret. De bjöd in danskorna i spelet men vi gjorde de ändå bra! En helt godkänd inledning på tuneringen!

Anna J


Ljungby IB V.s Pixbo Wallenstam IBF 0-5

Andra matchen för oss sent på fredag kvällen. Emot ett lag som vi kommer att ha i årets seriespel. Ett ungt Pixbo med sitt fulla manskap med! Sifrona blev ganska stora med tanke på hur matchen spelades förlust med 5-0. Hård tuff match som böljade ganska bra i inledningen. Men k´raffterna fans inte redigt i Ljungby. Kan bero på att vi inte lyckats få upp vätske balansen ifrån den första matchen som spelades i 35 graders värme. Ingen gör bort sig men vi vet att vi kan spela mycket bättre. Jag är över tygad om att Pixbo Ibf kommer att bli ganska chokerade när vi möts igen till hösten


Ljungby IB - FBC Engelholm 2-6
Första mötet någonsin med ett Elit lag för Ljungby IBK!

De började väldigt bra! Redan innan matchen kände man stämmningen i truppen! Här ska dom inte få komma och tro att dom kan köra över oss. Vi inlädde bäst och rivstartade genom Linda mobergs 1-0. De var ganska förvirrat i Engelholm men vi snurrade vidare. Alla slet som djur i laget och Mia stog för några riktigt svettiga räddningar. Tyvärr fick FBC in 2 mål innan vi trodde att första kvarten var slut! Vi fick ett frislag med knappa 30sek kvar framför mål. Bytet kom och in tågar Rebecka Johansson! ZORRAR upp bollen i nät taket! Vilket jubel på läktaren! Helt underbart. Vi hadde i andra kvarten möjligheter men tog inte tillvara på dom FBC vinner med 6-2. Ett lite överdrivet stort ressultat tycker jag. Fast vilken match de här unga orutinerade laget gör emot elit laget FBC Engelholm!

          
Becka                                           Mia



Samanfattning av matcherna!

Ja sett över alla matcher gör vi en mycket god insatts tycker jag och de här  gav mersmak! Tjejerna visade att de finns mycket att hämta i årets div 1 serie. Alla kämpar och tar försig. Ett stort tack till alla som hjälpt till Jan Hemström Pia- Marie Bengtsson Pelle & Arne! Sen måste jag ju bra  säga några korta ord om Den debuterade 94:an som gjorde sin damlags debut under Båstad helgen. Moa "Mini" Berntsson ! Hon gjorde bra ifrånsig i alla 3 matcherna nör hon gjorde sina inhopp. De är skönt att de finns folk underifrån inför framtiden! Tack ska ni ha alla ni som var med och gjorde den här helgen fantastiskt härlig!


RSS 2.0