Snart drar vi igång!

Snart är längtan över! De är så skönt att de ska dra igång igen! Senaste veckorna har varit mycket planering och tänkande runt bandyn. Roligt jobbigt. Men framförallt inspirerande att få fortsätta att vara med och påverka de som ligger mig närmast hjärtat. De här trodde man inte för ett årsedan att man skulle få ha detta privilegiet att få hänga på ett sådant här underbart tjej gäng som älskar bandy. Dom söker en ständig utväckling och de är skönt! De betyder att jag oxå måste söka nya kunskaper och utväckla mig själv hela tiden :-D I år käns de dessutom lite bättre  för jag känner mig lite säkrare på hur man ska tackla olika situationer under träning och match. Men de är ju så erfarenhet sätter sina spår. Som vanligt när man tar sig upp en Div kommer pressen vara större på mig som ledare & på spelarna. Inte bara pressen från oss själva utan från folket runt om. Men jag är övertygad om att detta året kommer bli ett helt fantastiskt år! En försess där vi kan spela in oss träna ihop oss. Förberedelse är en viktig sak i s sådanna här sammanhang! Men framför allt är de viktigt att vi håller ihop står starka tillsammans de blir ett tufft och svårt år i div1. Men viljan & glöden och kamratskapen tjejerna visade i förra årets serie så är de absolut inga tvivel på att vi ska fixa denna serien utan problem! Sen hur pass långt de räcker....  Ja de är en sak som vi kommer att se. Ettablera sig i DIV1 Måste ju vara ett bra mål. Allt kan hända de är de som är så härligt med Bandy!   Samma förutsättningar som innan 3x 20 min ska spelas och alla vet att matcher kan svängga snabbt. Så gäller att vara på tårna varje sekund under året! VILJA  HJÄRTA  GLÖD! 3 saker som jag tycker passar in på de här gänget!

image22
Tjejerna som spelar fotboll kommer ju att träna så mycket dom orkar och kan. Ola deras tränare och jag håller kontakten och vi ligger på samma linje. Vi vill att dom ska kunna ha möjligheten att hålla på med båda idrotterna. Och de är viktigt för tjejerna att dom känner de stödet från oss ledare.

Annars kör vi 2 tider i veckan Tis & Tor. Ni som är oroliga att ni ska missa Sveriges matcher i Em! Var inte de dom träningarna ligger på tider så vi ska junna se matchen med:-D




3 dagar, 9 timmar, 21 minuter

Snart är min längtan över/ Jösse

Ja vilket jobb!

Så ja då sitter man här igen då med sina tankar. Gått in i den 11 sess som ledare i ljungby ib.  2:a för damerna. Vad de nu innerbär att vara ledare för iett senior lag. Ja mycket mera att fundera över och fixa med. Första gången att planera en försess och läggaupp träning träningsmatcher läger mm mm. Fixa med tilltänkta spelare, Tilltänkta ass tränare behöver pratas en del med för att den ska tacka ja. Fundera över om / vilka av de yngre som ska kunna fa chansen att  vara med på för sess. De är mycket att fixa med. Skillnaden med att vara senior mot ungdomsledare är att du har mera att göra med de äldre och du får mindre uppskatning för de du gör. Men de är ganska possitivt på de sättet att man måste anstränga sig mera för att få ett bra ressultat så man kan få uppskattning för de man gör! De ligger väll lite i blodet hoss mig iallafall att vara på utsatta possitioner. Som fd målvakt där man antingen blir hyllad eller hatad för sin räddning eller sitt misstag. De är små marginaler att gå på. Men jag är inte mera än människa alla kan göra fel. Ne nu är de dags att gå tillbax till rit blocket och fila på lite frislagvarrianter.  bara 7 dagar  20 timmar och 33 min tills vi drar igång!
image20

LIB Topp 10 i Sverige på Damsidan

[b]LIB Topp 10 i Sverige på Damsidan![/b]


1. Täby IS, Stockholm 292
2. Älvsjö AIK Fritid, Stockholm 279
3. IBK Göteborg, Göteborg 256
4. Sundsvalls IBF, Västernorrland 252
5. Storvreta IBK, Uppland 250
6. Åkersberga IBF, Stockholm 219
7. Hässelby SK IBK, Stockholm  218
8. Huddinge IK Stockholm 215
9. Örnsköldsvik IBF Västernorrland 207
10. Ljungby IBK, Småland 203


image18
Topp 10:D! Tänk vilket intresse de är för vår kära innebandy! Vi skulle varit några platser upp till om vi bara hade en ny hall så vi kan skapa flera lag! Viljan finns och ungdomarna tvingas att stå i kö för att få vara med. Men hoppas att dom ansvariga snart få tummen ur låst läge och fixar de!


12: i lander

Licensstatstik

10 största klubbarna (inom parentes placering i landet)


Ljungby IBK (12) 557
IBK Vöikers (44) 387
Hovshaga AIF (49) 377
Färjestadens IBK (53) 361
IBF Tranås (56) 355
Craftstadens IBK Oskarshamn (67) 336
Slätafly IBK (71) 328
Jönköpings IBK (75) 318
Westerviks IBK (89) 299
Husqvarna IBK (96) 291




Inte illa att vara 12:a i hela landet med tanke på Ljungbys storlek :-D FORSA LJUNGBY!

image16


Innebandy.se

Preliminär serieindelning

Preliminär serieindelning

FET text =uppflyttat lag


Division 1 södra, damer


Färjestadens IBK
FBC Göteborg
IBF Göteborg
Ingelstad IBK
Ljungby IBK
Olofströms IBK
Pixbo Wallenstam IBF
IK Stanstad
Surte IS




Ja då var de spikat vilken härlig serie de kommer att bli! En del långa resor men de får man ju räkna med när man tar sig upp en div!  Nu gäller de att ladda för fullt inför de kommande prövningarna 21 dagar kvar till försessongen drar igång FORSA LIB
image15

Vad händer nu?



Hej på er alla bandy galna people! Sommaren har kommit på allvar med soliga långa dagar! Underbart... Tjejerna är ute på grönbete och villar sig ladda batterierna till kommande prövningar! Själv är de mycket jobb med att lösa sa´ker inför kommande år och en härlig försessong för oss alla! Vi börjar 3 Juni med första inne träningen sen kommer vi köra inne engång i veckam istortsett helle sommaren med några små uppehåll. Tisdagar valda pga att fotbolls tjejerna ska ha en möjlighet att vara med och vara väl förberedda inför div1 premieren. Ass Tränare förhandlar vi fortfarande med men ska förhoppningsvis vara klart till vi drar igång. En mycket trevlig sak är att vi har förmodligen lyckats att knyta en sjukgymnast till ledarstaben. Kanon med den kunskapen ! Sommar träningen håller jag på att slipa på lixom träningslägret. Dessutom har vi lyckats att knyta lite folk till match gruppen som kommer att ta hand om allt när de gäller hemma matcherna inför kommande sess. Vi ska snart planera in ett möte och diskutera igenom vad som behöver göras.......Redan är 2 träningsmatcher inbokade emot Husqvarna.( se i kalendern) Hoppas att alla njuter av sommaren och kommer och vissar sitt fulla stöd när de drar igång!

image14

3 år till

Själv har jag skrivet på för 3 sess till med LIB Damlag. En oerhört härlig känsla att få de fulla förtroendet hos styrelsen. Kommer lägga en del tid på LIBs tjej lag inför framtiden så vi gör övergångar mellan laget så smärtfritt som möjligt samma spel system skapar en bättre bred i hela föreningen.






MVH Jösse


RSS 2.0